Wat doe je in een herinneringsdoos?

Herinneringen maken én bewaren. Dat is één van de kostbaarste dingen in het leven. En hoe graag zou je herinneringen voor altijd bij je willen houden? Maak een herinneringsdoos. Hoe pak je dit aan en wat doe je in een herinneringsdoos? Na het lezen van deze blog kun je hiermee aan de slag en kun je je eigen herinneringsdoos maken!

Herinneringen kindertijd bewaren

Herinneringen uit de kindertijd zijn erg kostbaar. De herinneringen die we van onze kindertijd hebben, bepalen voor een deel hoe we later zijn. Wat is er fijner dan de mooiste herinneringen van je gezin / de kinderen te bundelen? Zo heb je één box vol met dierbare momenten. Momenten die je voor altijd zou willen koesteren.

Kies een mooie box

Als eerste ga je op zoek naar een mooie herinneringsdoos. Hierin ga je later alle herinneringen opbergen. De box kun je bijvoorbeeld een mooi plekje op de kinderkamer geven. Zo kun je hem altijd makkelijk voorzien van nieuwe herinneringen.

Herinneringskist voor later: dit doe je erin

Maar nu: wat doe je in een herinneringsdoos voor later? Welke herinneringen wil je eigenlijk bewaren? We geven je een lijstje met opties van dingen die je een plekje in de doos zou kunnen geven

  • eerste geboortepakje
  • geboortekaartje
  • eerste schoentjes
  • bewaarbundel met kaartjes voor de geboorte
  • tandendoosje
  • buisje met haarlokje
  • invulboek zwangerschap
  • vakantie herinneringen
  • schoolfoto's
  • bewaarbundel met knutselwerkjes

Babyspullen bewaren

Hoe bijzonder is de geboorte van je baby. De eerste babyspulletjes heb je vast met zorg uitgezocht. Het is leuk om hier iets van te bewaren voor later. De schoentjes waar je kleine zijn eerste stapjes op zette, zijn geboortepakje. Een buisje met een haarlokje. En voor later: een bakje waar de melktandjes in kunnen.

Bewaar de favoriete knuffel

Veel kinderen hebben een favoriete knuffel. Zo één die je stiekem de wasmachine ingooit in de hoop dat hij bij het volgende slaapje weer droog is. Zo één waarvan je er misschien een paar op voorraad hebt want knuffel weg = paniek. Er komt een moment dat ze zich toch echt te oud gaan voelen voor deze knuffel. Was hem nog één keer goed uit en bewaar hem in de herinneringsdoos!

Invulboeken voor in de herinneringsdoos

Invulboeken zijn echt ideaal om mooie herinneringen van de kindertijd in te bundelen. Het voordeel van invulboeken is ook dat je echt complete herinneringen hebt. Aan alles is gedacht, jij hoeft alleen maar te lezen en in te vullen. Zo heb je een kleine kans dat er dingen zijn die je vergeet! Welke invulboeken verdienen een plaatsje in de herinneringsdoos?

Baby's eerste jaar

Een baby hebben: dat is zo bijzonder. Zo'n klein mensje dat helemaal afhankelijk is van jou. Baby's eerste jaar zit vol mijlpalen en herinneringen die je ook echt snel weer vergeet. Met het invulboek voor baby's eerste jaar bundel je dit allemaal. Ook wanneer je een tweede kindje krijgt, is het erg leuk om het invulboek van de eerste er weer eens bij te pakken. Bekijk ook eens het artikel over de leukste invulboeken voor baby's eerste jaar.

Opgroeiboek

In het opgroeiboek bundel je het eerste tot 4e jaar van je kleine. Jaren waarin hij ontzettend veel leert maar waar hij / zij zich later waarschijnlijk helemaal niks meer van herinnert. In het opgroeiboek noteer je mooie mijlpalen en gebeurtenissen.

Uitsprakenboek

Wat kunnen kinderen soms heerlijke uitspraken hebben. Ook die vergeet je zo weer. In het uitsprakenboekje noteer je uitspraken die je kind deed waar je vooral erg hard om kon lachen. En echt: dat is zo leuk om zo af en toe weer eens door te bladeren.

Verjaardagenboek

Verjaardagen zijn leuk! Een verjaardag is natuurlijk hét moment om je kinderen te verwennen. Niet alleen met mooie cadeaus, maar juist met aandacht. Maak er bijvoorbeeld een traditie van dat je met elke kinderverjaardag een verassingsuitje voor je gezin plant. Dat is vast iets wat kinderen zich later zullen herinneringen. Alle verjaardagsherinneringen bundel je in het verjaardagenboek. Het verjaardagenboek gaat tot de 12e verjaardag en is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Bewaarbundel met knutselwerkjes

Alle knutselwerkjes of kleurplaten bewaren moet je niet willen. Maar de mooiste knutselwerkjes bewaren is leuk. Zo zie je de ontwikkeling terug. Bewaar van elk jaar een aantal mooie kleurplaten en bundel ze in een handige bundel.

Schoolfotoboek

Alle schoolfoto's in één boek. Schoolfoto's zijn van die dingen die je eigenlijk 'hoort' te kopen. Je deelt er misschien wat uit aan naaste familie. Je houdt er wat achter de hand voor je-weet-nooit-waar-het-handig-voor-is. Maar verder, wat doe je ermee? Met het schoolfotoboek bundel je alle schoolfoto's. Wanneer de kinderen groot zijn, heb je alle schoolfoto's gebundeld. Daarnaast kun je de schoolfoto's natuurlijk een plekje geven in het 'gewone' fotoalbum.

Vakantieboek

Vakanties met het gezin zijn zo fijn en belangrijk. Even eruit, zonder drukte van werk of dagelijkse beslommeringen. Alleen maar tijd voor elkaar. In het vakantieboek bundel je alle vakanties met je gezin. Het boek is niet bedoeld voor één vakantie maar je noteert van elke vakantie de leukste activiteiten en herinneringen. Zo kunnen jullie álle vakanties noteren in dit boek.

Fotoboek of herinneringsboeken?

Ben jij zo iemand die denkt: waar haal ik de tijd vandaan om al die herinneringen te moeten bijhouden? Een fotoboek lukt me al niet eens. Dan zijn invulboeken voor jou waarschijnlijk juist enorm handig. Door invulboeken te gebruiken heb je de leukste herinneringen gebundeld én kost het jou de minste tijd. Je hebt er uiteraard ook ruimte voor foto's. Lees ook eens de blog over tijd besparen in het huishouden als jij de moeder bent die veel ballen hoog moet houden maar er soms weleens één laat vallen.