Vakantieboek maken: bundel je vakantieherinneringen

Een vakantie is zo'n waardevol moment voor je gezin. Samen herinneringen maken. 'Gewoon' even alleen jullie, doen wat jullie leuk vinden en verder niks. Geen dagelijkse verplichtingen. Vakantieherinneringen zijn mooie momenten die je je kinderen misschien graag mee wilt geven. Een vakantieboek maken hoort daar natuurlijk helemaal bij. In een vakantieboek bundel je de vakantieherinneringen zodat jullie ze altijd kunnen blijven vasthouden. Zo houdt je deze mooie momenten voor altijd vast. Want echt: na verloop van tijd vervagen herinneringen, wanneer je ze niet vastlegt.

Vakantieherinneringen bewaren

Een vakantieboek is dé perfecte plek om jullie mooiste vakantieherinneringen te bewaren. Neem bijvoorbeeld een paar dingen mee van vakantie die je in het boek bewaart. Misschien heb je een mooie stad bekeken en stop je een plattegrondje in het vakantieboek. Markeer op het de plattegrond van de stad de mooiste plekken. Of heb je een tour door de prachtigste grotten gemaakt. Bewaar het!

Maak een vakantieboek

Zorg voor tenminste één mooie foto waar iedereen op staat én voor een mooie foto van een bijzondere plek of activiteit die jullie hebben gedaan. Bij een vakantieboek horen natuurlijk ook een paar foto's. Het idee van een vakantieboek is, dat hier alleen de highlights in staan. In ons vakantieboek kun je de leukste activiteiten noteren, zijn er twee bladzijden waar je foto's kunt plakken en is er nog schrijfruimte om dingen over de vakantie op te schrijven.

Het vakantieboek is van zichzelf al mooi vormgegeven en makkelijk in te vullen. Handig dus, je hoeft niet heel creatief te zijn om toch een mooi vakantieboek te maken! Ideaal als je op een makkelijke manier een vakantieboek wilt bijhouden.

Foto album van je vakantie of vakantieboek?

Wat is het verschil tussen een vakantieboek of een foto album van je vakantie? Een foto album van je vakantie bevat van één vakantie de mooiste foto's. Je 'loopt' eigenlijk de hele vakantie door. Elk mooi moment, plekje of foto kan een plekje hebben in dit album. Hier kun je dus heel veel foto's in kwijt. Een foto album van je vakantie is ook mooi om te hebben.

Een vakantieboek is een boek waarin meerdere vakanties staan. Je noteert per vakantie de highlights en plakt er de mooiste foto's bij. In ons vakantieboek kun je maar liefst 22 vakanties of weekendjes weg bundelen. Het vakantieboek geeft dus van elke vakantie een beknopt overzicht. Een vakantieboek is heerlijk om door te bladeren, zo af en toe. Het is zo fijn om even door de fijnste herinneringen te kunnen gaan.

Vakantieherinneringen maken en bewaren

Tips voor het bewaren van vakantieherinneringen? Maak een vakantie fotoalbum en/of houdt een vakantieboek bij. Handig trouwens: achterin het vakantieboek vindt je een handige envelop. Hierin kun je handige dingetjes bewaren die je aan vakanties doen herinneren. En stel je voor dat je later nog eens naar dezelfde plek weer terug gaat? Dan zul je veel vakantie voorpret hebben aan het bekijken van het foto album en het vakantie boek wat je eerder hebt bijgehouden!