Hoe kun je het beste foto's afdrukken voor jouw invulboek?

Invulboeken zijn er in allerlei soorten en maten: denk aan een zwangerschapsinvulboek, een baby's eerste jaar boek, een opgroei boek, een oppasboek, uitsprakenboekje.. In een invulboek kun je leuke gebeurtenissen en bijzondere mijlpalen bijhouden. Zo zijn je invulboeken een mooie 'reis' door een periode uit het leven van je kleintje. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor foto's. Maar: hoe kun je foto's afdrukken voor je invulboek?

Maak foto's met een polaroid camera

De foto's die uit een polaroid camera komen ken je vast wel. Kleine foto's, zwarte rand er omheen. Ze geven een foto haast een vintage look. Polaroid foto's zijn perfect om te gebruiken voor je invulboek. Handig formaat en het ziet er natuurlijk ook erg mooi uit. Daarnaast is het natuurlijk ideaal dat je de foto direct kunt printen. Zo weet je zeker dat het plakken van foto's in je invulboek niet zo'n klusje is die blijft liggen omdat je er nog niet aan toegekomen bent om foto's af te drukken. 

Druk zelf foto's af 

Met een mobiele fotoprinter kun jij thuis je eigen foto’s afdrukken voor je invulboek. Een mobiele fotoprinter is niet zo groot, en kost dus niet zoveel ruimte. Voor ca. 100-150 euro shop je al een fotoprinter. Zo kun je de foto's die jij mooi vindt heel makkelijk zelf afdrukken. Je drukt je foto binnen een minuut af. Sommige fotoprintertjes zijn zelfs zo compact dat ze op accu werken én je ze gewoon in je handtas kunt doen. Wanneer je je invulboek aan het invullen bent, kun je meteen een bijpassende foto afdrukken en inplakken.

Wij raden zelf de Canon Selphy Square printer aan.  

Het voordeel van het afdrukken van foto's met een polaroid camera of fotoprinter is dat je natuurlijk veel makkelijk je invulboek up to date kunt houden. Je print heel makkelijk even één of twee foto's. Dit zijn dan ook de ideale manieren voor het bijhouden van een invulboek wanneer je op zoek bent naar meer rust en structuur. De volgende optie is foto's online laten afdrukken / bestellen. 

Druk online foto's af

Als laatste kun je natuurlijk ook 'gewoon' foto's laten afdrukken voor je invulboek bij de bijvoorbeeld de Hema of Kruidvat. Je selecteert de foto's op je computer en laat ze afdrukken. Dit is natuurlijk niet iets wat je elke paar weken doet en de meeste mensen laten dan ook meteen een stapel foto's afdrukken.
Om je invulboek 'af' te maken gebruik je een paar mooie pennen en bijvoorbeeld mooie masking tape. Zo maak je je invulboek extra mooi en wordt het een feestje om je invulboek door te bladeren!