Geboortebloem per maand

Geboortebloemen zijn een trend van de laatste jaren. Elke maand staat symbool voor een bloem met een aantal eigenschappen. In deze blog vind je een overzicht van elke geboortebloem per maand. Een geboortebloem cadeau is een perfect, origineel kraamcadeau. Daarnaast is het ook een mooi moederdag cadeau.

Geboortebloem januari

Het geliefde, witte sneeuwklokje is de geboortebloem van januari en staat symbool voor hoop en schoonheid

Geboortebloem februari

Het viooltje is de geboortebloem van februari en staat symbool voor trouw en bescheidenheid.

Geboortebloem maart

De geboortebloem van maart (de narcis) staat voor een nieuw begin en onvoorwaardelijke liefde. Wederom weer een prachtige betekenis! Mensen die in maart geboren zijn, daarvan wordt vaak gezegd dat ze goed zijn in andermans dag opvrolijken.

Geboortebloem april

Het madeliefje is de geboortebloem van april. Dit staat voor puurheid en liefde maar ook voor eenheid en het vinden van balans. Wat een prachtige betekenis is dit!

Geboortebloem mei

Het mooie lelietje van dalen is de geboortebloem van mei en staat voor liefelijkheid en geluk. Weetje: ook bij de koninklijke familie is dit bloemetje geliefd. Het bloemetje heeft een heerlijke, zoete geur.

Geboortebloem juni

De geboortebloem van juni is de roos en staat voor liefde, moed en toewijding. Een symbolische betekenis om trots op te zijn! Rozen zijn er in alle kleuren, ook die kleuren hebben weer hun eigen betekenis.

Geboortebloem juli

De waterlelie is de geboortebloem van de maand juli. Deze staat symbool voor grootsheid en puurheid.

Geboortebloem augustus

Op onze augustus geboortebloem cadeaus vind je de klaproos. Ook de gladiool wordt soms gebruikt als geboortebloem voor augustus. De klaproos staat voor leven en plezier; wat een mooie symbolische betekenis!

Geboortebloem september

De geboortebloem van september is de aster. Deze geboortebloem staat voor vreugde en geduld. De aster is een sierlijke bloem die in veel kleuren voorkomt (maar vooral in roze, rood, wit en lila).

Geboortebloem oktober

De goudsbloem is de geboortebloem van oktober. De goudsbloem is een sterke bloem en staat symbool voor optimisme en voorspoed. Vaak wordt gezegd dat personen die in oktober geboren zijn, hardwerkende, gepassioneerde en gedreven personen zijn.

Geboortebloem november

De geboortebloem van november is de chrysant. Deze mooie bloem staat symbool voor eerlijkheid en geluk. Leuk weetje: de chrysant is één van de meest geliefde snijbloemen en is perfect om in een boeket te verwerken.

Geboortebloem december

Als laatste de geboortebloem van december. Dit is de narcis, ook wel dichtersnarcis. De geboortebloem van december staat symbool voor 'hoop' en 'blijven wie je bent'. Naast de narcis is ook de hulst een geboortebloem van december.

Geboortebloem cadeaus

Wanneer je op zoek bent naar een persoonlijk cadeau (maar niet persé een gepersonaliseerd item), dan zijn geboortebloem cadeaus perfect. Hoe mooi is het om van elk kind een mooi tegeltje te hebben hangen. Door de mooie, lichte kleuren staat deze geboortebloem cadeaus perfect in ieder interieur. Tip: een geboortebloem cadeau is een heel geschikt moederdag cadeau.

Geboortebloem tegeltjes

De geboortebloem tegeltjes die je in onze webshop vindt, zijn 10x10 centimeter en ongeveer 1 cm dik. De tegeltjes zijn off-white en voorzien van een subtiele, zwarte print. De geboortebloem tegeltjes kun je ophangen (door het meegeleverde haakje aan de achterzijde van het tegeltje te bevestigen) of je kunt ze neerzetten op een houdertje. De geboortebloem tegeltjes zijn een prachtig kraamcadeau of moederdag cadeau!

Geboortebloem kaarsen

De geboortebloem kaarsen zijn nieuw in ons assortiment. Deze geurkaarsen ruiken naar bloemen en zitten in een mooi wit blikje. Als het kaarsje op is, kun je het blikje hergebruiken. Het kaarsje heeft ongeveer 15 branduren.