Cadeau voor de babyshower voor mama's & baby's

Babyshowers zijn (net als gender reveal party's) een overgewaaide hype uit Amerika. We zien ze in Nederland steeds vaker. Met een babyshower organiseer je een verrassingsfeestje voor de mama to be. Op deze middag (of ochtend of avond) worden er leuke opdrachtjes gedaan, wordt er lekker gegeten en worden de moeder en baby verwend. In deze blog lees je tips voor een cadeau voor de babyshower. Lees je deze blog en ben je een babyshower aan het voorbereiden? Vergeet niet te kijken naar het babyshower invulboek zodat na de babyshower alle herinneringen gebundeld zijn!

Babyshower cadeau ideeën

De babyshower wordt meestal gepland tussen de 30e-38e week van de zwangerschap. Het is traditie om met een babyshower een cadeautje voor de moeder en/of baby mee te nemen. Misschien weet je het geslacht van de baby en kun je heel gericht iets uitzoeken.

Cadeau voor de kraamtijd

Een cadeau voor de kraamtijd is perfect om te geven als cadeau voor de babyshower. Zo heeft de mama to be het cadeau alvast in huis. Ze kan hem meteen gebruiken wanneer de kraamtijd begint. Een favoriet cadeau voor de kraamtijd is het geboorteboek (invulboek). Hierin kun je notities maken tijdens de kraamweek en kan het kraambezoek iets achterlaten. 

Cadeau voor 1e jaar baby

Wil je een cadeau geven wat echt voor de baby is? Bekijk dit lijstje eens:
  • Setje kleertjes.
  • Speelgoed voor in bad.
  • Knuffel of mobiel met muziek. Veel baby's worden rustig van een muziekje.
  • 1e jaar boek. Zo kan de mama alles van het eerste jaar bundelen.
  • Wist je dat veel baby's dol zijn op het bekijken van zichzelf? Je kunt hiervoor knuffeltjes vinden waar een baby-vriendelijk spiegeltje in zit.
  • Een mooi bordje voor als de baby aan zijn of haar hapjes begint.

Babyshower cadeau zelf maken

Je kunt ook zelf aan de slag gaan en een cadeau maken. Maak bijvoorbeeld een taart met luiers en stop er kleine cadeautjes bij in. Denk bijvoorbeeld aan een rompertje, wat spuugdoekjes, een hydrofiel, een badeendje..

Babyshower cadeau voor mama

Wil je liever een babyshower cadeau alleen voor mama? Ook dit is perfect om te geven tijdens een babyshower. Als de baby over een aantal weken geboren wordt, komt er een drukke tijd aan waarin de mama to be wat minder tijd voor zichzelf heeft. De laatste weken voor de bevalling is het fijn om even wat gas terug te nemen en tijd voor jezelf te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een lekkere badschuim of een paar van haar favoriete tijdschriften kopen.

Tips baby shower cadeau's

Heb jij nog cadeautips voor de babyshower die we misschien hebben gemist?

Deze blog is geschreven door BijHeleen.